Kartvizit Çeşitleri

  kaliteli kartvizit kartvizit

 

Kartvizit

Kartvizit, ticari hayatta firmanız veya şahsınızın muhatabınıza tanıtımında oluşturulan ilk temas aracı olan matbaa ürünüdür. İnsan ilişkilerinde de geçerli olan; ilk sekiz-on saniye içerisindeki etkileşim bağlamında, karşı tarafa verilmesi istenen imajın oluşturulmasında önemli bir işleve sahiptir. Ayrıca bu özelliğinin dışında satış aracı unsuru olarak da ek bir faydası vardır. Bu ve benzeri sebeplerle kartvizit basımı konusunda hassas çalışmayı benimsemiş bir matbaa firmasıyla çalışılmalıdır. Kullanılan kağıtları, tasarımı, istenen ekstra işçilik ve kartviziti basacak olan matbaa özellikleri bu konuda dikkat edilebilecek unsurlardan birkaçıdır. Selçuk Ofset matbaa olarak yaptığımız tüm matbaa ürünlerinde (kağıt, boya, baskı makinası) en kaliteli ürünleri kullanmaktayız. Tasarım aşamasında ise matbaamızda konusunda uzman profesyonel grafikerlerimiz  hizmet vermektedir. Aşağıdaki örneklerde de görüldüğü gibi tasarımlar farkılık göstermektedir. Sade ve renkli ürünlerin tasarımları aşağıdadır. Kurumsal firmalara özel çeşitleri de özel basım linkinde görebilir, farklı tasarımlar için talepte bulunabilirsiniz. Matbaamızda her firma için farklı tasarımlar yapmaya özen göstermekteyiz. Baskıları konusunda firmamız size kalite/maliyet noktasında iki seçenekli basım şekli sunmaktadır:

Ucuz Kartvizit

72 Toplu basım tekniğiyle basımı yapılan kartvizitlerdir. 72 veya 144 ayrı firmanın kartviziti bir araya getirilip aynı anda basılmasıyla elde edilir. Basım maliyeti tek firma yerine 72 firmaya dağıtıldığından her kartvizit üzerine düşen baskı maliyeti çok uygun rakamlardan oluşturulmuş olur. Buna bağlı olarak satış fiyatları da çok uygun çıkmaktadır. 1000 (+-%5) adet kartvizit ve katları şeklinde satışa sunulmaktadır. Dezavantajlarına bakıldığında ise baskı aşamasında renk ve tonlamalarda ortalama %15 civarında farklılıklar görülebilmektedir. Kurumsal firmaların kurum renklerine sadakat noktasında basımı için önerilmemektedir.

Kartvizit Basımı

Kartvizit basımı baskının yapılacağı materyale göre farklı makinalarda yapılmaktadır. Kağıt baskıları için ofset ve dijital makinalar, plastik malzemeler için ise yine plastik üzerine baskı yapabilen dijital makinalar kullanılmaktadır. Kartvizit basım esnasında dört ana rengin tümü kullanılabilmektedir.  Kartvizit basım esnasında kullanılacak her renk artı maliyet oluşturmaktadır. Üzerinde bulunan baskının kaç renk olduğu tanımlarken, görünen her farklı renk belirlenir ve tek renk baskılı, iki renk baskılı veya dört renk baskılı gibi terimlerle ifade edilir. Tek renk veya iki renk kartvizit basımı için çoğunlukla tek veya iki renk baskı yapabilen ofset makinaları kullanılmakta, üç renk veya daha fazla renk içeren veya resim, geçiş, efekt gibi baskı kalitesi şartı içeren özelliklerdeki bir kartvizit basımı ise genellikle dört renkli ofset makinaları ile yapılmaktadır. Hangi makinanın kullanılacağı ayrımında ise, basımı yapılacak kartvizitin baskı renkleri ve baskı maliyetleri gözetilmektedir. Şöyle ki; tek veya iki renk ofset makinalarında kartvizit basımı yapılırken her renk için ayrı ayrı işlem gerçekleştirilmektedir. Kartvizit basımı bu sebeple süre bakımından daha fazla zaman almakta ancak maliyetler bakımından daha uygun fiyatlarla elde edilmektedir. Üç veya dört renkli kartvizit basımı söz konusu olduğunda ise baskı süresi bu makinalarla oldukça uzun bir zaman sarf ederek elde edilebildiğinden problem olarak görülmekte ve dört renkli matbaa makinaları kullanılmaktadır. Bunun yanında resim vb. görseller içeren işlerde baskı başarıları da çok ciddi olarak düşebilmektedir. Dört renkli ofset makinaları bu aşamada dört rengi aynı anda basabilmesi ile hem zamandan tasarruf sağlar, hem de baskı kalitesi bakımından daha iyi sonuçlar verir. Tek dezavantajı baskı maliyetinin çok daha yüksek oluşudur.

Kartvizit Ebatları – Ölçüleri

Kartvizitler, ebatları bakımından genellikle aşağıdaki ölçülerin kullanımı ile basılmaktadır. Bu ölçülerin birebir kullanılması veya kullanılmaması konusundaki tercih, basımı yaptıracak olan firmanın kendi insiyatifindedir. Kartvizit ebatları firma veya kurumun vermek istediği imajla bağlatılı olarak tamamen farklı ölçülerde yapılabilir.

Başlıca kullanılan kartvizit basım ölçüleri şunlardır;

45 x 80 mm, 45 x 85 mm, 45 x 90 mm,

50 x 80 mm, 50 x 85 mm, 50 x 90 mm,

50 x 95 mm, 55 x 80 mm, 55 x 85 mm, 55 x 90 mm, 55 x 95 mm

Kartvizit Kağıtları

Kartvizit baskılarında ilk olarak ne tür bir kağıt kullanılacağına karar verilmelidir. Kartvizit basımında genellikle tercih edilen kağıtlar, Tuale kağıt, Kuşe kağıt, Amerikan bristol kağıt, Japon bristol kağıttır. Firmaların talebine göre özel kağıtlar da kullanılabilmektedir.

Başlıca kullanılan kartvizit kağıtları ile bu kağıtların zemin ve duruşları hakkında biraz bilgi vermek gerekirse, bu hususta aşağıda elden geldiğince tanımlamalar yapılmaya çalışılmıştır.

Tuale kağıt: Zeminine elle dokunulduğunda pütürlü bir doku hissedilir, zemininin pütürümsü olduğu gözle de net bir şekilde görülebilmektedir. Kartonumsu sert bir duruşa sahiptir. Tek yüzüne veya  çift yüzüne baskı yapılabilmektedir. Daha çok beyaz renkli çeşidi kullanılsa da farklı renklere sahip çeşitleri de bulunmaktadır. Hemen hemen her kağıtta olduğu gibi tuale kağıtta da farklı gramajlar bulunmaktadır.

Kartvizit, kişisel veya kurumsal tanıtım ve ulaşılabilirlik sağlama işlevine sahip bir materyal olması bakımından, üzerinde asgari düzeyde bazı bilgilerin bulunmasında fayda olduğu düşünülmektedir. Bu bilgiler gelişen ve değişen dünyada zamanla farklılıklar arzetmektedir. Bu bilgilere ek olarak, kişi veya kurumun kullanım şekli veya ihtiyaçları doğrultusunda farklı bilgilere de yer verilebilmektedir.

Aşağıda günümüz şartlarına uygun olması bağlamında, asgari düzeyde ve kişi/kurum ihtiyaçları doğrultusunda kartvizit üzerinde bulundurulması gerektiği düşünülen bilgilerin bazılarına yer verilmiştir.

Kuşe kağıt: Her iki yüzü de düz ve pürüzsüz, hafif yağlı görüntüde, yarı yumuşak bir yapıya sahiptir. Kuşe kağıtlar kartvizit basımında kullanıldığı gibi, el ilanı, broşür ve kataloglarda da kullanılmaktadır. Tek yüzü veya çift yüzüne baskı yapılabilmektedir. Kartvizit baskılarında 300-350 gram arasındaki çeşitleri basıma uygun olan gramajlarıdır. Üzerine mat veya parlak selefon kaplanmasına başarılı bir şekilde cevap verebilmektedir. Farklı baskı tekniklerine de cevap verebilme özelliğine sahiptir.

Amerikan Bristol kağıt; Bir yüzü beyaz arka yüzü ise hafif kirli beyaz görüntüde olup, hafif kartonumsu bir yapıya sahiptir. Genel olarak tek yüzüne baskı yapılmaktadır. Arka yüzüne baskı yapılmayacak olan veya tek renk baskı yapılacak olan kartvizitlerde kullanılması uygundur. Farklı gramajlarda çeşitleri vardır. Genelde kalın gramajlı  çeşitlerine baskı yapılmaktadır. Kartvizit basımında minimum 250 gram kullanılmasında fayda vardır. Zemini üzerine parlak veya mat selefon uygulanabilmekte veya farklı özellikler eklenebilmektedir.

Japon Bristol kağıt; Görüntü itibariyle Amerikan bristolle benzer bir görünümdedir. Farklı olarak her iki yüzü beyaz olup baskı yapılabilmektedir. Düz, pürüzsüz bir yapıya sahiptir. Hafif kartonumsu bir görüntüdedir. Çeşitli gramajlara sahip çeşitleri vardır. Kartvizit baskıları için genellikle 300 gram veya 350 gram çeşitleri kullanılmaktadır. Yüzeyi üzerine yine ekstra işçilikler uygulanabilmektedir.

Kartvizitte Bulunması Gereken Bilgiler

Kurum adı

Kurum logosu

Kurumsal iş alanı bilgileri

Şahıs adı

Şahsi/Kurumsal Ünvan

Telefon/Faks bilgileri

Adres bilgileri

Web adresi

Elektronik posta adresi

Kartvizit Tasarımı ve Örnekleri

Kartvizit tasarımları, kartvizitin kurum veya şahsın tanıtımı bakımından karşı tarafla ilk temas aracı olması sebebiyle bir hayli önem taşıyan çalışmalardır. İlk bakışta karşı tarafa verilmesi istenen imaj, çağrışım, imgesel özellikler oluşturma vb. konularda başarı sağlamak, ancak güçlü ve başarılı bir tasarım çalışmasıyla mümkündür. Tasarım çalışmaları kişisel ve kurumsal vizyonla bağıntılı, özgün çalışmalar olmalıdır. Zaruri bilgiler dışında yoğunluktan kaçınılması ile; daha okunabilir ve anlaşılabilir bir görüntü, görsel anlamda ise sade ve şık tasarımlar ortaya çıkarılabilir.

Kartvizit Fiyatları veya Siparişleriniz için Gerekli Bilgiler

Kartvizit basımı ve fiyat bilgilerinin netleştirilebilmesi için öncelikle aşağıda yer alan bilgilerin belirlenmesi gereklidir. Bu bilgilerin netleşmesinden sonra firmamızla irtibata geçip fiyat bilgisi isteyebilir veya tasarım çalışmalarını başlatabilirsiniz. Yapılabilecek bazı kartvizit çeşitleri ile ilgili olarak kartvizit anasayfasında geniş bir bilgi yer almaktadır. Buradan da direk seçim yapıp bize dönebilirsiniz.

 Kartvizit fiyat bilgileri veya sipariş vermek için gerekli bilgiler şunlardır:

 -Kullanılmasını istediğiniz kağıt türü,
 –Kartvizit kağıdı üzerinde parlak veya mat selefon (ince zar tabakası) istenip istenmediği,

Kartvizit üzerinde kısmi lak (bölgesel parlaklık), gofre (kabartma), altın-gümüş-bakır-renkli yaldız, flok baskı  veya özel kesim gibi özellikler istenip istenmediği,

Kartvizit basımında kağıdın ön ve arka yüzeyinin kullanılıp kullanılmayacağı bilgisi,

 -Yapılacak baskının renkli/resimli olup olmadığı, değilse kağıt üzerine kaç renk baskı yapılacağı,
 –Kartvizit ebatları,
 -Kartvizit adedi,

-Ekstra farklı bir işçilik veya özellik istenip istenmediği.